From the blog

Βιβλία για την ινδική κουζίνα (Part 2)

%ce%b9%ce%bd%ce%b9%ce%b4%ce%b9

Ινδική κουζίνα
Συνταγές για μη χορτοφάγους και χορτοφάγους από την Ινδία και το Πακιστάν: Ινδικά πιάτα: Συμπεριλαμβάνεται πίνακας θερμίδων

Η προετοιμασία των φαγητών της Ινδο-Πακιστανικής κουζίνας είναι μια τέχνη, όχι όμως πολύ δύσκολη στην κατανόησή της. Τα φαγητά μπορούν να προετοιμαστούν εξίσου εύκολα τόσο από μια νοικοκυρά όσο κι από έναν επαγγελματία μάγειρα. Οι σημαντικοί συντελεστές είναι η σωστή αναλογία των υλικών και των μπαχαρικών και η σωστή τήρηση των χρονικών κενών κατά την προετοιμασία τους. Ένας ουσιαστικός παράγοντας του μαγειρέματος είναι τα σωστά υλικά και μπαχαρικά, τα οποία τώρα διατίθενται ακόμα κι εκτός Ινδίας και Πακιστάν.
Το βιβλίο το έχουν γράψει και επιμεληθεί ο Moham Saigal, ένας επιτυχημένος εστιάτορας, που μένει στο Λονδίνο, και η Kajal Varma, νοικοκυρά από το Δελχί με μεγάλη γνώση της κουζίνας.

Εκδόσεις Κυβέλη, 2002

 

0001339_-_600

Η γιογκική κουζίνα
Θρεπτική χορτοφαγική διατροφή

Ο στόχος της γιόγκα είναι να καλλιεργήσει τη σωματική, τη νοητική και την ψυχική ισορροπία, ώστε ο άνθρωπος να μπορεί να βιώσει ανώτερες καταστάσεις της ύπαρξής του. Αυτό γίνεται εφικτό όταν κανείς ακολουθεί μια ισορροπημένη χορτοφαγική διατροφή, με όλα τα απαραίτητα μέταλλα και τις αναλογίες των βιταμινών.
Για την καλύτερη υγεία μας και για να διευκολυνθεί η εξέλιξή μας, προτείνεται μια θρεπτική και εύπεπτη δίαιτα απαλλαγμένη από πολλές τοξίνες.
Στο βιβλίο παρουσιάζονται οι βασικοί κανόνες της γιογκικής κουζίνας και 56 νόστιμες και εύκολες συνταγές για όλες τις περιστάσεις.

Εκδόσεις Garuda Hellas, 2012

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΕΔΩ

1 comment

Leave a Reply