From the blog

Βιβλία για την ινδική κουζίνα (Part 1)

b134800

Malhi, Manju.
Easy ινδική κουζίνα
Ο πιο… easy οδηγός για νόστιμο, εύκολο ινδικό φαγητό στο σπίτι

Κοτομπουκιές Tandoori, Αρνίσιοι κεφτέδες, Samosas, Chapatis και Chutney μάνγκο. Αν αυτές οι εξωτικές γεύσεις προκαλούν τον… ουρανίσκο και το στομάχι σας, τότε το βιβλίο μαγειρικής “Easy Ινδική Κουζίνα” γράφτηκε ειδικά για εσάς!

Με στόχο να μετατρέψει ακόμη και τον πιο “ερασιτέχνη” chef σε εξπέρ της ινδικής κουζίνας, εξηγεί τα συστατικά και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην υπέροχη αυτή μαγειρική και σας περνάει, βήμα προς βήμα, μέσα από τις διαδικασίες που χρειάζονται για να δημιουργήσετε νόστιμα, αρωματικά ινδικά πιάτα. Κάθε συνταγή περιλαμβάνει ξεκάθαρα στάδια και τεχνικές, ώστε να σας εξοικειώσει με αυτήν την πολύχρωμη, εξωτική κουζίνα και να συνειδητοποιήσετε ότι το να φτιάχνετε τέλειο biryani είναι τόσο είναι τόσο απλό όσο το να… βράσετε ένα αυγό!

Μέρος 1: Σας εισάγει στον κόσμο της ινδικής κουζίνας, εξηγώντας τα συστατικά, τις μεθόδους και τις βασικές συνταγές όπως είναι τα καρυκεύματα, τα chutney, το ψωμί και το ρύζι.

Μέρος 2: Σας προτείνει νόστιμες συνταγές για σνακ και ορεκτικά κύρια πιάτα χορτοφαγίας, πουλερικών, κρέατος, ψαριού και θαλασσινών και, επίσης, εύκολων εξωτικών γλυκών. Δοκιμάστε, για παράδειγμα Ψωμί με Fenugreek, Paneer με Μπιζέλια, Γαρίδες με Πικάντικο και Ξινό Κάρυ η Παγωτό Κάρδαμου.

Μέρος 3: Σας δείχνει πώς να συνοδεύσετε τις συνταγές για να δημιουργήσετε ολοκληρωμένα, εκπληκτικά μενού -από ένα απλό, μεσημεριανό γεύμα, έως ένα εντυπωσιακό δείπνο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας! Με οδηγίες και ανεκτίμητες συμβουλές για τη σωστή προετοιμασία και το συγχρονισμό, το βιβλίο μαγειρικής “Easy Ινδική Κουζίνα” είναι ιδανικό τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους λάτρεις των εξωτικών γεύσεων!

Εκδόσεις Ισόρροπον, 2008

 

untitled

 

Ινδική κουζίνα
Ένα ταξίδι για τους εραστές της γεύσης

H Ινδία φημίζεται για το πλούσιο και γεμάτο νόστιμες εναλλαγές γευστικό της ρεπερτόριο, αποτέλεσμα εξαίσιων, εξωτικών συνταγών. Ακολουθήστε μας σε ένα υπέροχο γαστριμαργικό ταξίδι. Περπατήστε στην παραλία Τσόουπατι και κοντοσταθείτε στους υπαίθριους πάγκους με τις διάφορες λιχουδιές για να γευθείτε σαμόσα, ίντλι και βάντα. Στη Βομβάη δοκιμάστε πιάτα με ψάρια αλιευμένα στο ξεκίνημα της μέρας. Περιηγηθείτε στις φυτείες μπαχαρικών απολαμβάνοντας αλού γκοστ, κιμά μάταρ και πουλάο. Μπάρφι, λαντού και ροσογκόλα είναι τα φημισμένα γλυκά της Ινδίας που θα συνοδεύσουν όποιο τσάι επιλέξετε από τις φυτείες τσαγιού του Άσαμ και των Νίλγκιρι, το τέλειο γευστικό φινάλε του ταξιδιού στη χώρα των μεθυστικών αρωμάτων και γεύσεων.

 

Εκδόσεις Modern Times, 2008

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ PART 2 ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ

1 comment

Leave a Reply